Menu
A+ A A-

Spennende reise til USA i Hans Barliens fotspor 180 år etter

Last ned program

Dato: 3. oktober til 15. oktober 2017
Varighet: 13 dagerNA logo 100 år
 
Beskrivelse: Bli med Amerikabussen og Namdalsavisa på en spennende reise til USA i Hans Barliens fotspor. I 2017 fyller Namdalsavisa 100 år, og det er 180 år siden en av Namdalens mest kjente og historiske personer, eventyreren, oppfinneren og stortingsmannen Hans Barlien, utvandret til USA. 


I jubileumsåret reiser vi til USA, og følger hans ferd fra Barlia i Overhalla og Namsens bredd til New Orleans og Mississippi-elva. Vi følger den hele veien til Iowa i den amerikanske midt-vesten, og forsøker å finne stedet der han etablerte seg og døde for 175 år siden. 

Langs ferden gjennom et fantastisk landskap får vi oppleve det historiske franske kvarteret i New Orleans, elvetur på Mississippi, musikkbyen Memphis og Elvis’ hjemsted Graceland, St. Louis, immigrantmuseet Vesterheim, en ekte amishgård og mormonerbosetting, besøk på St. Olavs college og shopping på Mall of America. Turen avsluttes i Chicago, med egen omvisning der.

namdalsavisakart

PROGRAM

Tirsdag 3. oktober 2017

Fly fra Trondheim til New Orleans. Avgang fra Trondheim 12.00, ankomst Amsterdam 14.15, avgang fra Amsterdam 17.00, ankomst Atlanta 20.15 lokal tid. Avgang Atlanta 22.50, ankomst New Orleans 23.18. Transfer til sentralt plassert hotell i eller nær det franske kvarteret i New Orleans.

4. oktober

Vi starter dagen med en spasertur i det franske kvarteret sammen med reiseleder. Etter spaserturen fortsetter omvisningen med buss, før vi kjører litt ut av byen og er med på en alligatortur med båt. Middagscruise på Mississippi om kvelden med hjuldamperen Natchez eller lignende.

Franske kvarteret New Orleans-kompCafe du MondeNatchez-Mississippi-kopiFra venstre; Det franske kvarteret, den kjente kafeen Cafe du Monde, Dampbåten Natchez på Mississippi

5. oktober

Etter utsjekk fra hotellet tar vi fatt på turen nordover. Vi stopper for en omvisning på en sørstatsplantasje, før vi fortsetter gjennom staten Mississippi. Vi ankommer Memphis i Tennessee på sen ettermiddag.

6. oktober

I dag skal vi besøke Graceland, som var Elvis’ hjem. Vi skal også besøke Menneskerettsmuseet i det som var Lorraine Motel. Det var her Martin Luther King ble skutt og drept 4. april 1968. Det blir også tid til et besøk på fasjonable Peabody Hotel, og ikke minst til å gå i «bluesgata» Beale Street. Overnatting i Memphis.

7. oktober

Vi fortsetter vår tur nordover langs Mississippi-elven. I dag skal vi kjøre gjennom Arkansas og Missouri, og ankommer St. Louis om ettermiddagen. Vi anbefaler en tur opp i den berømte buen, eller «Gateway to the West» som den offisielt heter. Dette er USAs høyeste nasjonale monument, og er reist til minne om Louis & Clark-ekspedisjonen som startet her ved munningen av Missouri-elva.  

St.Louis-kompGraceland - Elvis hjem3-kopiFra venstre: Gateaway Arch i St. Louis, Graceland - Elvis hjem

8. oktober

I dag skal vi kjøre i Staten Illinois. Første stopp er Springfield, som er delstatshovedstad. Dette er Lincolns hjemby, og vi besøker graven hans på. Vi fortsetter nordvestover og kjører så vidt inn i staten Iowa til byen Keokuk der vi skal være i to netter.

9. oktober

Etter første overnatting sentralt i Keokuk, kjører vi over Mississippi og inn i Illinois. Deretter nordover langs Mississippi, til Nauvoo, og besøker mormoner-templet der.

Turen tilbake til Keokuk går via Fort Madison og Montrose, på vestre side av Mississippi. Ikke uten grunn er rundturen kalt "The Scenic Byway loop"!

Ettermiddagen blir i sin helhet viet Hans Barlien, den mangfoldige pioneren fra Overhalla og Namdalseid som døde her 1842. Vi besøker den farmen han ligger begravd på, kjører gjennom Sugar Creek Valley,  nybyggerområdet, og avduker en minneplakett på den skandinaviske gravplassen. Dagen avsluttes med middag sammen med lokale kontaktpersoner.

Barlean-Creek-kopiHansBarli-kopiFra venstre; Elva Barlean Creek sannsynligvis oppkalt etter Hans Barlien, I Sugar Creek; På sporet av Hans Barlien

10. oktober

Vi kjører fra Keokuk til Decorah. Dette er en kjent by for norskamerikanerne, og her finner vi Vesterheim Norwegian American Museum. Dette er et av USAs største museum tilegnet en spesiell immigrantgruppe, med over 33000 gjenstander. Vi får en omvisning her. Overnatting i Decorah.

11. oktober

Vi kjører fra Decorah til Cashton i Wisconsin, via Vestby, en meget norsk by. Cashton har den største amishbosettingen i Wiscosnsin, og vi får vi en guidet tur rundt i området der vi blant annet besøker en amish-gård. Vi kjører til Minneapolis / Bloomington på ettermiddagen. Overnatting på hotell nær Mall of America. Herifra går det trikk (light rail) ned til sentrum av Minneapolis, med muligheter til å fortsette til sentrum av St. Paul. Vi skal være på hotellet to netter.

12. oktober

Omvisning på St. Olaf College i Northfield, litt sør for Minneapolis. Grunnlegger av St. Olaf College i 1874 var Bernt Julius Muus fra Snåsa. Arkivmaterialet etter m.a. han, og Ditlef G. Ristad, Overhalla, vil bli viet spesiell oppmerksomhet.

Tilbake til hotellet på ettermiddagen. Dersom tiden tillater blir det anledning til shopping på Mall of America om kvelden. Kjøpesenteret har åpent til 21.30 mandag til lørdag, og til 19.00 på søndager.

St.Olaf-collegeSt. Olaf College ble grunnlagt av Bernt Julius Muus fra Snåsa

13. oktober

Siste kjøredag går fra Minneapolis til Chicago gjennom Wisconsin. Ankomst Chicago sent på ettermiddagen. Overnatting på sentralt plassert hotell i Chicago med gåavstand til f.eks. Millennium Park og handlegata Michigan Avenue. Willis Tower (tidligere Sears Tower) er noen få kvartaler fra hotellet. Avslutningsmiddag i Chicago.

Chicago-skyline-kopiVesterheimFra venstre; Chicago Skyline, Vesterheim Norwegian American Museum

14. oktober

Utsjekk fra hotellet på morgenen, deretter byrundtur i Chicago med norsk guide. Tidlig på ettermiddagen kjører vi ut til flyplassen og sjekker inn for flyet tilbake. Avgang fra Chicago O’Hare kl. 16.15 til Amsterdam.

15. oktober

Ankomst Amsterdam kl. 07.00. Vi går gjennom passkontrollen. Vi trenger ikke å ta ut bagasjen, den går direkte til Trondheim. Avgang fra Amsterdam kl. 09.20, ankomst Trondheim 11.30.

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Trondheim – New Orleans, Chicago – Trondheim
 • Hotellovernatting 11 netter med frokost.
 • Busstransport under hele turen inkludert transfer fra flyplass til hotell
 • Norsk reiseleder med under hele turen
 • Middagscruise på Mississippi-elven fra New Orleans
 • 5 måltider utenom frokoster og middagscruiset
 • Alligatortur
 • Inngang og omvisning på sørstatsplantasje (Laura Plantation eller Oak Alley Plantation)
 • Inngang på alle Elvismuseene på Graceland, inkludert flyene
 • Inngang og omvisning på Vesterheim, Decorah
 • Guidet amish-tur i Cashton, WI
 • Guidet bytur med norsk guide i Chicago
PRIS

For Namdalsavisas abonnenter: Pris pr. person i dobbeltrom kr 28 200 ( 29 900 for ikke-abonnenter ) 
Tillegg for enkeltrom kr 7 200

FOR INFORMASJON OG PÅMELDING ring: 988 33 720 (08-16) Bestill online

PASS OG VISUM
Nordmenn trenger ikke visum for å komme inn i USA, men det kreves elektronisk pass som er gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Alle som reiser inn til USA må ha en ESTA innreisegodkjennelse. Dette gjøres online. Vi er også behjelpelig med dette.

FORSIKRINGER
Hver enkelt deltaker må selv sørge for å ha de nødvendige forsikringer i orden, slik som avbestillingsforsikringer og reiseforsikring som er gyldig i USA.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.


Amerikabussen
Thomas Angels gt 22
7011 Trondheim
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 988 33 720

Besøk oss

Amerikabussen
v/Solgruppen AS
Thomas Angels gt 22
7011 Trondheim

Kontakt oss

+47 988 33 720
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Reisegarantifondet

Reisegarantifondet

Følg oss

FacebookRSS