Menu
A+ A A-

Midtvesten i USA og Alaska

Dato: 09. august - 21. august 2018
Varighet: 13 dager
Beskrivelse: Bli med på en spennende tur til den amerikanske Midtvesten, i fotsporene til utvandrere fra Budal, Singsås og Støren. Vi skal blant annet besøke Singsaas Church i Hendricks, Minnesota og oppleve den storslagne naturen i Denali nasjonalpark i Alaska.

Les reisebrev fra en liknende tur vi arrangerte høsten 2015, bilder og tekst tilhører Oline Lilleholte Staverløkk. Ønsker du at vi skal lage en lignende tur med utvandrere fra din hjem kommune? Ta kontakt med oss.


 Se større versjon av bilde.

USA-KART-ALASKA

PROGRAM

09. august 2018

Fly fra Trondheim til Minneapolis via Amsterdam. Avgang 06.00. Det settes opp buss fra Budal til Værnes. Ankomst Minneapolis 12.43 lokal tid. Vi møter bussen på flyplassen og kjører over til hotellet nær flyplassen og det store kjøpesenteret Mall of America.

10. august

Byrundtur i tvillingbyene St. Paul of Minneapolis med norsk guide. Ettermiddagen fri til å oppleve Minnesotas største turistattraksjon, Mall of America.

Saint-Paul-MN-komprimert
St. Paul

11. august

Vi sjekker ut fra hotellet og kjører østover inn I staten Wisconsin. Første stopp er byen Menomonie, der mange utvandrere fra Budal slo seg ned. Her blir det mulighet til å besøke gullsmedforretningen Anshus Jewellers, der eieren har røtter fra nettopp Anshus i Soknedal. Vi kjører derifra til et område som har blitt kalt ”Lille Soknedal” på grunn av immigrantene fra Soknedal som bygde opp sine gårder her. Så kjører vi til Eau Claire der vi skal overnatte i to netter.

12. august

Vi kjører nordover fra Eau Claire til byen Rice Lake. Her er det flere fra Støren som slo seg ned. På ettermiddagen gjør vi et gårdsbesøk på Nor-Swiss Farms. Eierne har røtter fra Sveits og Norge (derav navnet). De har ca. 3800 melkekyr. På veg tilbake til Eau Claire stopper vi og får en omvising med prøvesmaking på Leinenkugel ølbryggeri i Chippewa Falls.

13. august

I dag har vi en litt lengre kjøredag. Vi kjører sørover til Rochester, kjent for Mayo-klinikken, en av verdens mest annerkjente klinikker. Videre fortsetter vi vestover og kommer ut på ettermiddagen til Sioux Falls i Sør-Dakota. Dette var også ruten utvandrerne fra Singsås fulgte.

14. august

Fra Sioux Falls fortsetter vi nordover langs ruten som utvandrerne fra Singsås fulgte. De slo seg ned i Hendricks, like over grensen til Minnesota. Her skal vi tilbringe nesten to dager. Overnatting i Brookings, Sør-Dakota. Her besøker vi blant annet museet som er oppbygd i stor grad av penger fra utvandrete Singsåsbygger.

15. august

I Hendricks besøker vi blant annet Singsaas Church, som er en kopi av Singsås kirke. Videre besøker vi et mikrobryggeri, og vi skal også besøke noen av etterkommerne etter utvandrere fra Singsås.

Singsaas Church
Singsaas church

16. august

Vi sjekker ut fra hotellet og kjører østover i retning Minneapolis. Vi skal fly med Sun Country Airlines fra Minneapolis til Anchorage, Alaska. Budalingen Odd Bjerkenås er flyver for dette selskapet, og dersom alt går som vi håper skal han sitte ved spakene på denne flyvningen. Vi overnatter på hotell i Anchorage.

Odd-bjerkenas
Odd Bjerkenås

17. august

I dag skal vi oppleve den storslagne naturen i Alaska på den aller beste måten, nemlig med tog fra Anchorage til Denali nasjonalpark. Vi skal reise på Gold Star Service, som er den beste klassen, der vi kan sitte i andre etasje på toget som har glasstak og gir en førsteklasses utsikt til den flotte naturen. Turen tar 8,5 timer, men det er mat og drikke inkludert. Vel fremme i Denali blir vi fraktet til hotellet der vi skal overnatte i to netter.

07 Alaska Railroad

18. august

Vi blir med på en busstur inn i nasjonalparken og får oppleve den storslagne naturen på nært hold. USAs høyeste fjell, Denali (tidligere kalt Mount McKinley) på 6190 moh ligger i nasjonalparken, og er sikten fin får vi se dette toppen. Bussturen kjøres med engelsktalende guide / sjåfør.

19. august

Vi har en rolig morgen og sjekker ut utpå formiddagen. Vi kjører buss tilbake til Anchorage.

20. august

Etter utsjekk kjører vi til flyplassen hvor vi skal fly med Delta tilbake til Minneapolis kl. 12.45. I Minneapolis bytter vi fly og flyr videre til Amsterdam.

21. august

Ankomst Amsterdam 13.25. Vi går gjennom passkontrollen, men trenger ikke ta ut bagasje. Avgang til Trondheim 14.35, ankomst Trondheim 16.30. På Værnes venter bussen på oss og kjører til Støren / Singsås / Budal.

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Trondheim – Minneapolis, Anchorage - Trondheim med KLM og Delta
 • Fly fra Minneapolis til Anchorage med Sun Country Airlines
 • Buss fra Budal / Singsås / Støren til Værnes t/r
 • 11 hotellovernattinger inkl. frokost
 • Tog på 1. klasse fra Anchorage til Denali, inkl. frokost, lunch og drikke
 • 5 måltider (middag eller lunsj) inkl. lunsj på toget til Denali
 • Busstransport under hele turen i USA inkl. transfer til og fra flyplass
 • Guidet tur inn i Denali nasjonalpark
 • Buss fra Denali tilbake til Anchorage
 • Norsk reiseleder med på hele turen
 • Guidet byrundtur med norsk lokalguide i Minneapolis/St.Paul
PRIS

Pris pr pers i dobbeltrom kr 29 900

Tillegg for enkeltrom kr 7 700
Tilslutningsbillett utenfor Trondheim på forespørsel

Prisen er beregnet ut fra valutakurs på 8,20 (NOK/USD)
Forbehold om endringer
FOR INFORMASJON OG PÅMELDING ring: 988 33 720 (08-16) Bestill online

PASS OG VISUM

Nordmenn trenger ikke visum for å komme inn i USA, men det kreves elektronisk pass som er gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Alle som reiser inn til USA må ha en ESTA innreisegodkjennelse. Dette gjøres online. Vi er også behjelpelig med dette.

FORSIKRINGER
Hver enkelt deltaker må selv sørge for å ha de nødvendige forsikringer i orden, slik som avbestillingsforsikringer og reiseforsikring som er gyldig i USA.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.


Amerikabussen
Thomas Angels gt 22
7011 Trondheim
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 988 33 720

Besøk oss

Amerikabussen
v/Solgruppen AS
Thomas Angels gt 22
7011 Trondheim

Kontakt oss

+47 988 33 720
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Reisegarantifondet

Reisegarantifondet

Følg oss

FacebookRSS