Menu
A+ A A-

Før avreise

Før du reiser er det en del ting du bør sjekke og tenke over.

PASS / VISUM
Norske statsborgere trenger ikke visum for å reise inn i USA. Man trenger et elektronisk pass. Ta kontakt med ditt nærmeste politikammer eller lensmannskontor dersom du er i tvil. Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst.

BAGASJE
Det kan medbringes en koffert per person og en håndbagasje. De fleste flyselskap tillater 1 x 23 kg innsjekket bagasje og 8 kg i håndbagasje. Amerikabussen påtar seg ikke ansvaret for bagasje eller varer innkjøpt underveis. Ved alle stopp underveis vil bussen være forsvarlig låst.

BETALINGSKORT
Muligheten for å benytte betalingskort er gode i USA. De mest vanlige kortene er Mastercard og Visa. Minibanker er det mange av, og din bank hjemme belaster deg en avgift på ca 35 kr per uttak, eller en viss prosent av uttaket. Eieren av minibanken belaster i tillegg 2-4 doller per uttak. Se de gjeldende forskriftene for din bank. Når man spiser på restaurant blir ikke betalingsterminalen tatt med til bordet, så servitøren tar med kortet, dette er helt vanlig og gjøres overalt.

SPESIELLE BEHOV I FORBINDELSE MED MAT
Har man spesielle behov vedørende mat, er det viktig at det opplyses om dette ved bestilling.

MOBILTELEFON
Mobilnettet i USA, særlig på prærien kan være dårlig. Prisen for å motta samtale varierer veldig fra selskap til selskap. Når man kommer til USA får man en tekstmelding med prisene som gjelder. Se informasjon fra din mobiloperatør for gjeldende priser ved bruk i utland.

SYKDOM / MEDISINER
Du er selv ansvarlig for å ta med deg nødvendige medisiner for turen. Dersom det skulle bli nødvendig med legebesøk og lignende underveis, ta vare på alle kvitteringer. Disse må fremlegges forforsikringsselkapet for å få refusjon. Det er viktig at tabletter/medesiner oppbevares i originalpakkningen når man reiser. Dersom man har metall i kroppen anbefaler vi at din lege skriver en forklaring slik at dette kan forevises i sikkerhetskontrollen på flyplassene.

Besøk oss

Amerikabussen
v/Solgruppen AS
Thomas Angels gt 22
7011 Trondheim

Kontakt oss

+47 988 33 720
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Reisegarantifondet

Reisegarantifondet

Følg oss

FacebookRSS