Menu
A+ A A-

Fakta om USA

Her finner du praktiske opplysninger og fakta om USA.

TIDSSONER
USA er inndelt i fire soner fra øst til vest; Eastern, Central, Mountain og Pacific Time. Tidsforskjellen mellom østkysten og vestkysten er tre timer. Det er seks timers forskjell mellom østkysten og Norge. De fleste stater i USA har også sommer- og vintertid.

PENGER
I USA heter valutaen dollar. 1 US dollar ($) er 100 cent og tilsvarer ca NOK 8,50. Alle dollarsedler har samme størrelse og farge, og har verdiene: $1, $5, $10, $20, $50 og $100.

Minibankene kalles ATM og finnes overalt. Ved bruk av minibank i USA må man betale et lite gebyr til sin norske bank samt til eieren av minibanken. Det lønner seg derfor å ta ut større beløp av gangen. Kredittkort eller debetkort er det mest bruke betalingsmiddelet i USA. Man taster sjelden pinkode, men signerer. De vanligste kortene er Visa, Mastercard, American Express og Diners.

STRØMSTYRKE
Styrken på strøm i USA er 110 volt. Man må bruke overgangsplugg eller strøm-omformer om man vil benytte et elektrisk apparat fra Norge i USA. Disse selges på bussen.

TAX (MOMS)
Tax varierer mye fra stat til stat. Vær oppmerksom på at tax ikke er inkludert i prisen, men blir lagt til i kassa når du betaler. Generelt er det tax på alt unntatt mat.

TIPS
Dette er en av de viktigste inntektskildene for folk som jobber innen servicenæringen. De har i utgangspunktet en lav timesats, resten av lønnen skal dekkes av tips. Det forventes at man tipser mellom 15% og 20% av kjøpesummen. Spiser man flere ved samme bord legges tipsen automatisk til.

Bagasjebærere på hotell og flyplasser tipser man 1 dollar per kolli. Man legger gjerne igjen 1 til 5 dollar på rommet når man forlater hotellet. Tips med sedler, ikke mynter.

Besøk oss

Amerikabussen
v/Solgruppen AS
Thomas Angels gt 22
7011 Trondheim

Kontakt oss

+47 988 33 720
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Reisegarantifondet

Reisegarantifondet

Følg oss

FacebookRSS