Menu
A+ A A-

Musikkbyer i Sørstatene og Florida

Last ned program

Dato: 18. juli – 07. august 2017
Varighet: 13 dager
Beskrivelse: Opplev de kjente ”musikkbyene” i sørstatene og nyt det deilige klimaet i Florida. Vi begynner i Nashville som er countrymusikkens Mekka, før vi besøker blues-byen Memphis, som også er Elvis hjemby. Videre reiser vi til New Orleans som er kjent som en jazz-by før vi nyter de siste dagene i Florida. Vi legger opp til at turen kan kombineres med cruise i Karibien.

 

HØYDEPUNKTER

 • Countrybyen Nashville
 • Konsert på Grand Ole Opry
 • Jack Daniels destillery
 • Bluesbyen Memphis
 • Elvis’ hjem Graceland
 • Jazzbyen New Orleans
 • Everglades nasjonalpark
 • Miami
musikktur-kartPROGRAM

Dag 1 - 18. juli
Fly fra Værnes/Gardermoen til Nashville, med KLM og Delta. Værnes/Gardermoen – Amsterdam 06.15 – 08.20 Amsterdam – Detroit 13.20 – 15.57 Detroit – Nashville 17.25 – 18.00 Overnatting på hotell nær Grand Ole Opry.

Dag 2
Vi kjører ned til sentrum av Nashville og en liten sightseeingrunde som inkluderer blant annet Music Row. Vi stopper i nærheten av Country Music Hall of Fame. Vi anbefaler et besøk på museet, i hvertfall dersom man er interessert i country-musikk! Tid til å rusle i byen på egen hånd. På Broadway spilles det live countrymusikk fra nesten hvert eneste utested. Om ettermiddagen kjører vi tilbake til hotellet og gjør oss klar for konsert på Grand Ole Opry. Det er verdens mest berømte countryscene. For de som ønsker det kan man rusle rundt i det kjempestore hotellet Gaylord, som ligger like ved Grand Ole Opry. Her er det flere store hager inne i hotellet. Like ved ligger også det store kjøpesenteret Opry Mills Mall. Bussen kjører fra hotellet og ned til Grand Ole Opry, og tilbake etter konserten. Men det er heller ikke veldig lang rusletur for de som heller ønsker det.

Nashville-USA-kompNashville
gracelandhomeGraceland - Home of the king

Dag 3
Utsjekk fra hotellet, og vi kjører først sørover til Lynchburg der vi skal få en omvisning på Jack Daniels Destillery. Her produseres den kjente whiskyen. Etter omvisning her, og lunsj på egen hånd, drar vi i retning Memphis. På veien stopper vi i Jackson, ved en gammeldags landhandel og jernbanemuseum. Vi skal overnatte like ved Graceland. På hotellets TV-system er det en egen Elviskanal der det sendes filmer og konserter med Elvis døgnet rundt! Om kvelden kan vi spise middag på Marlowe’s som ligger et par miles fra hotellet. De har egen tilbringertjeneste, og vi blir fraktet i rosa limousiner!

Dag 4
Formiddagen er avsatt til besøk på Graceland, Elvis’ hjem. Har kan man besøke selve hjemmet der han bodde med tilhørende hageannlegg. Elvis er gravlagt her, sammen med sin familie. Det er også flere museer på området. Her finner vi blant annet mange av bilene han hadde, og to av flyene. Etter lunsjtider samles vi på hotellet, og kjører ned til sentrum av Memphis. Første stopp er det nasjonale menneskerettsmuseet, som er lokalisert i Lorraine Motel, der Martin Luther King ble skutt og drept i 1967. Så drar vi til Peabody Hotel som har en helt spesiell attraksjon, nemlig ender som svømmer rundt i hotellets lille fontenebasseng i foajeen. Hver formiddag og ettermiddag marsjerer endene mellom heisen og bassenget, ledet av kanskje verdens eneste andemester (Duck Master). Han er faktisk ansatt på heltid for å passe endene og trene opp nye ender til marsjen! Så kjører vi over til Sun Studio for en omvisning, før vi stopper ved den kjente bluesgata Beale Street(forsidebildet). Her blir det god tid til å rusle og kjenne på folkelivet, og eventuelt kjøpe seg middag.

bealestrt-kompBeale street - Memphis
NewOrleansMusikkBlues stemning

Dag 5
I dag må vi starte tidlig for vi har en lang kjøredag foran oss. Vi kjører sør-østover og første stopp er i Tupelo, Mississippi, som er Elvis’s fødeby. Her er huset der han ble født tatt vare på og er i dag museum. Vi stopper ved jernvareforretningen der Elvis kjøpte sin første gitar. Den er i dag i vanlig drift. Videre fortsetter vi ned til Natchez, en veldig koselig sørstatsby.

Dag 6
I dag er det en kortere kjøredag! Vi kjører fra Natchez og inn i Louisiana og kjører til delstatshovedstaden Baton Rouge. Videre fortsetter vi og besøker en typisk sør-statsplantasje. På turen inn mot New Orleans blir vi med på en alligatorsafari! I New Orleans bor vi sentralt ved det franske kvarteret.

Dag 7
Vi starter dagen med en rusletur i det franske kvarteret sammen med reiseleder. Rusleturen ender ved Cafe du Monde, der man «må» kjøpe seg en beignet! Fra det samme området kan man ta et ettermiddagscruise på Mississippi-elven på en gammeldags hjuldamper. Ettermiddagen fri.

Cafe du MondeCafe du Monde
Natchez-Mississippi-kopiHjuldamperen Natchez på Mississippi

Dag 8
Vi sjekker ut fra hotellet og starter turen østover langs Mexico-gulfen. I løpet av dagen skal vi kjøre gjennom Mississippi og Alabama. Vi gjør en kort stopp i byen Gulfport i Mississippi, der det er mulighet for å stikke tåa i Mexicogulfen. Vi overnatter nær Tallahassee, som er delstatshovedstaden i Florida.

Dag 9
Fra Tallahassee fortsetter vi litt østover før vi vender nesen sørover. Vi kjører gjennom Tampa og St. Petersburg før vi overnatter i nærheten av Fort Myers eller Naples, FL.

Dag 10
Hviledag! Dersom man ønsker å slappe av på stranda, er det rikelig mulighet til det her på Floridahalvøyas vestkyst.

Florida beachFlorida
Miami-kopiMiami

Dag 11
I dag kjører vi gjennom Everglades nasjonalpark! Denne parken er også et verdensarvområde, og dekker mye av det originale våtmarksområdet i sør-Florida. Parken er blant annet kjent for mange alligatorer. Etter Everglades kommer vi til Miami, der vi får en guidet byrundtur.

Dag 12
I dag blir det en rolig og avslappende dag.

Dag 13
De som skal på cruise starter på cruiset i dag. For de andre er det fly hjem til Norge.

06. august
Fly fra Miami 12:05, ankomst Amsterdam 06:00(+1 dag), mellomlanding og flybytte i New York. Amsterdam - Trondheim 09:20 - 11:30

 

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Trondheim – Nashville, Miami - Trondheim
 • Hotell 12 netter med frokost
 • Norsk reiseleder med på hele turen
 • Konsert på Grand Ole Opry
 • Busstransport i henhold til program
 • Inngang på Graceland inkludert alle museum og flyene(Graceland Platinum Airplanes Tour)
 • Inngang på Elvis Birthplace Museum, Tupelo
 • Inngang Oak Alley Plantation (eller annen plantasje)
 • Alligatorsafari
PRIS

Pris pr. person i dobbeltrom kr 28 200
Tillegg for enkeltrom kr 8 700
Tilslutningsbillett utenfor Trondheim/Værnes kommer i tillegg

CRUISE
Turen er opplagt slik at den kan kombineres med et 7-dagers cruise i Karibia med Celebrity Equinox med avgang fra Miami. Prisene varierer etter valgt lugartype. Ta kontakt for et pristilbud.

FOR INFORMASJON OG PÅMELDING ring: 988 33 720 (08-16) Bestill online

PASS OG VISUM
Nordmenn trenger ikke visum for å komme inn i USA, men det kreves elektronisk pass som er gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Alle som reiser inn til USA må ha en ESTA innreisegodkjennelse. Dette gjøres online. Vi er også behjelpelig med dette.

FORSIKRINGER
Hver enkelt deltaker må selv sørge for å ha de nødvendige forsikringer i orden, slik som avbestillingsforsikringer og reiseforsikring som er gyldig i USA.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.


Amerikabussen
Thomas Angels gt 22
7011 Trondheim
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 988 33 720

Besøk oss

Amerikabussen
v/Solgruppen AS
Thomas Angels gt 22
7011 Trondheim

Kontakt oss

+47 988 33 720
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Reisegarantifondet

Reisegarantifondet

Følg oss

FacebookRSS