Menu
A+ A A-

Fra Fosen til USA - i utvandrernes fotspor

Dato: 28. september - 12. oktober 2017
Varighet: 15 dager
Beskrivelse: Bli med på en spennende tur til den amerikanske Midtvesten, i fotsporene til utvandrere fra Fosen - i delstatene North Dakota, Minnesota, Wisconsin og Iowa. Amerikaturen bringer oss også innom den berømte Norsk Høstfest, besøk hos Sons of Norway og i et Amish-samfunn, og vi besøker USAs største supermarked. Turen avsluttes med en smak av Sør-statene og musikkbyene Memphis og Nashville.


HØYDEPUNKTER

 • Norsk Høstfest i Minot - Stor skandinavisk festival
 • Minneapolis og St. Paul - Tvillingbyer ved Mississippielven

 • Besøk på farmer - med tilknytting til utflyttede fosninger
 • Mall of America - Verdens mest besøkte kjøpesenter
 • Amish grend i Cashton - med lokalguide
 • Vesterheim - norsk museum i Decorah, Iowa
 • Abraham Lincol Tomb - minnesmonument i hans hjemby, Springfield, Illinois
 • Gateway Arch - USA´s høyeste minnesmerke i St. Louis, Illinois
 • Memphis - kjent som "blues-byen"
 • Graceland - Elvis` hjem
 • Jack Daniels bourbon destilleri
 • Nashville - kjent som country-musikkens hovedstad

 

Last ned program

Les reisebrev fra en liknende tur vi arrangerte høsten 2015, bilder og tekst tilhører Oline Lilleholte Staverløkk. Ønsker du at vi skal lage en lignende tur med utvandrere fra din hjem kommune? Ta kontakt med oss.

 

PROGRAM

Reisekart for reisen Fra Fosen til USA - i utvandrernes fotspor

Torsdag 28. september 2017

Avgang fra Værnes kl. 12.00 - via Amsterdam og Minneapolis til Bismarck, North Dakota, ankomst samme dag kl. 21.10 (lokal tid). Transfer fra flyplassen til hotellet i Bismarck. Overnatting i Bismarck (2 netter), delstadshovedstad i North Dakota.

Fredag 29. september

I dag er hele dagen avsatt til Norsk Høstfest i Minot. Buss-sjåføren som vi skal kampere sammen med gjennom hele USA-oppholdet, tar oss i dag med på et par timers kjøring opp til Minot, der vi først tar en stopp i Scandinavian Heritage Park. Her er det bl.a. en kopi av Gol stavkirke, og en statue av Sondre Norheim. På Norsk Høstfest blir det rikelig anledning til å se hvordan norsk-amerikanerne feirer sitt norske opphav. Det er mye underholdning fra mange scener hele dagen, bl.a. ved Bjøro Haaland. Her er også salgsboder av alle slag og ikke minst mye norsk mat. Etter en lang dag kjører vi tilbake til Bismarck igjen.

Lørdag 30. september

Etter en lang dag i går, tar vi det rolig utover morgenen. Vi sjekker ut fra hotellet og kjører mot øst over Dakota-prærien. Første stopp er ved Jamestown og det nasjonale buffalomuseet, før vi fortsetter til Fargo ved Red River-dalen, der vi skal bo i to netter. Om kvelden spiser vi middag på Sons of Norway-klubben.

Søndag 1. oktober

Rundtur i tvillingbyene Fargo og Moorhead som ligger på hver sin side av Red River, en av få større elver i USA som renner nordover. Besøk på museet Hjemkomst og på Plains kunstgalleri, samt i norske miljøer i og utenfor byene.

Mandag 2. oktober

I dag kjører vi gjennom staten Minnesota fra vest til øst, og besøker underveis gårder med tilknytning til utflyttede fosninger, - en farm med bl.a. sukkerroe-produksjon, og til Brandvik-farmen der det satses på turisme. Vi tar også en pause ved et indianerreservat, før vi nærmer oss tvillingbyene Minneapolis og St. Paul der vi tar to overnattinger.

Tirsdag 3. oktober

Byrundtur i Minneapolis/St Paul med norsk lokalguide. Ettermiddagen fri til shopping i Mall of America, evt. til å utforske byene på egen hånd.

Onsdag 4. oktober

Vi kjører østover, krysser Mississippi og beveger oss inn i staten Wisconsin, gjennom bygdelag med navn som forteller at nordmenn satte seg ned her på attenhundretallet. På veien sørover besøker vi ei amish-grend i Cashton, og får med oss en lokalguide som tar oss med og viser oss noen av gårdene og orienterer om den spesielle levemåten til amish-folket. Vi overnatter i Decorah, i delstaten Iowa.

Torsdag 5. oktober

Vi starter dagen med besøk i det største norske museet i USA, Vesterheim - et museum som på alle vis er imponerende. Så kjører vi til indianerfjellet Effigy Mounds, der vi er innom informasjonssentret før de som er interessert i å ta en fottur opp på et utsiktspunkt hvor vi har den veldige Mississippi-elva under oss. Alternativ til fotturen er et besøk på Marquette Winery, der de bl.a. lager vin av naturfrosne druer. Videre nedover til overnattingsbyen Dubuque, fremdeles i Iowa.

Fredag 6. oktober

En dag med lang transport og mange inntrykk før vi kommer til storbyen St Louis i staten Missouri. Underveis stanser vi i Springfield, IL, som er delstatshovedstad i Illinois. Byen er imidlertid best kjent som Lincolns hjemby, og vi besøker graven til en av de største presidentene i USAs historie, Abraham Lincoln. Vi overnatter i nærheten av St. Louis.

Lørdag 7. oktober

Før vi fortsetter turen sørover, besøker vi den berømte buen i St. Louis, Gateway Arch. Dette er USA høyeste minnesmerke og er bygd til minne om Lewis og Clark-ekspedisjonen som startet her hvor elvene Missouri og Mississippi renner sammen. Vi beveger oss etterhvert inn i Sør-statene, fremdeles følger vi Nord-Amerikas største elv sørover. Vi har flere interessante stopp, bl.a. i New Madrid, et sted for lunch, og for besøk på naturskjønne Observation Deck, og på Hunter-Dawson State Historic Site, et makeløst hus! Vi kommer nå til Memphis, Tennessee, der vi får to overnattinger.

Søndag 8. oktober

Deler av denne dagen vier vi Elvis Presley, med besøk på Graceland som var Elvis’ hjem. Senere besøker kjører vi ned i sentrum der det blir tid til å spasere på «blues-gata» Beale Street. Det blir også mulighet til å besøke det nasjonale menneskerettsmuseet, som er lokalisert i det som var Loraine Motel, der Martin Luther King ble skutt og drept i 1968. En annen severdighet vi får med oss er «andemarsjen» i det legendariske Peabody Hotel. Her er «sannsynligvis» verdens eneste ande-mester ansatt (Duck Master). Han har ansvaret for å trene en liten flokk ender som hver dag marsjerer mellom hotellets heis og fontenen i lobbyen!

Mandag 9. oktober

Underveis til Nashville tar vi et besøk på arkeologisk museum i Jackson - her beveger vi oss langt tilbake i tida, før europeerne kom. Senere svinger vi innom Jack Daniels bourbon destilleri i Lynchburgh, der de lager en whiskey som det i Norge er sterkt delte meninger om. Ankomst Nashville, c&w-musikkens ubestridte hovedstad, for våre to siste overnattinger i Amerika.

Tirsdag 10. oktober

I dag tar vi en tur rundt i byen, og et minicruise med hjuldamperen ”General Jackson”. Mens vi venter på kveldens forestilling på Grand Ole Opry, kan vi oppsøke andre attraksjoner, f.eks. Johnny Cash-museet.

Onsdag 11. oktober

Rolig dag med busstur på landsbygda, før vi tar avskjedsmiddagen på et utsøkt sted i Nashville. Flyet heim går fra Nashville Airport kl. 18.45 lokal tid. Flyskifter i Atlanta, Georgia, og i Amsterdam. Opphold i Atlanta og i Amsterdam - i underkant av 2 timer begge steder.

Torsdag 12. oktober

Vi lander på Værnes kl 16.40


PRISEN INKLUDERER

 • Fly Trondheim – Bismarck, Nashville - Trondheim
 • 13 hotellovernattinger inkl. frokost
 • 5 måltider (middag eller lunsj)
 • Busstransport under hele turen i USA inkl. transfer til og fra flyplass
 • Norsk reiseleder med på hele turen
 • Dagspass på Norsk Høstfest
 • Inngang på Hjemkomstmuseet i Moorhead
 • Guidet byrundtur med norsk lokalguide i Minneapolis/St.Paul
 • Guidet Amish-tur på engelsk, oversettes til norsk av reiseleder
 • Inngang på det nasjonale buffalomuseet i Moorhead
 • Inngang på Vesterheim Norwegian American Museum
 • Inngang på Graceland, Elvis Presleys hjem i Memphis
 • Konsert på Grand Ole Opry
PRIS

Pris pr pers i dobbeltrom kr 28 500

Tillegg for enkeltrom kr 7 400
Tilslutningsbillett utenfor Trondheim på forespørsel

FOR INFORMASJON OG PÅMELDING ring: 988 33 720 (08-16) Bestill online

PASS OG VISUM

Nordmenn trenger ikke visum for å komme inn i USA, men det kreves elektronisk pass som er gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Alle som reiser inn til USA må ha en ESTA innreisegodkjennelse. Dette gjøres online. Vi er også behjelpelig med dette.

FORSIKRINGER
Hver enkelt deltaker må selv sørge for å ha de nødvendige forsikringer i orden, slik som avbestillingsforsikringer og reiseforsikring som er gyldig i USA.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.


Amerikabussen
Thomas Angels gt 22
7011 Trondheim
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 988 33 720

Besøk oss

Amerikabussen
v/Solgruppen AS
Thomas Angels gt 22
7011 Trondheim

Kontakt oss

+47 988 33 720
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Reisegarantifondet

Reisegarantifondet

Følg oss

FacebookRSS